Συνδεδεμένοι
Συγγραφείς: Amir Levine, Rachel S.F. Heller
Μετάφραση: Κέλλυ Δημοπούλου
Σελίδες: 328
Κατηγορία: Μεταφρασμένη Πεζογραφία
Δημιουργήστε μια ευτυχισμένη σχέση κατανοώντας τη θεωρία της προσκόλλησης
Εξηγείται επιστημονικά γιατί κάποιοι άνθρωποι κινούνται άνετα στις σχέσεις, ενώ κάποιοι άλλοι διαρκώς αγωνίζονται; Σύμφωνα με τον ψυχίατρο και νευροεπιστήμονα Δρα Αμίρ Λεβίν και τη Ρέιτσελ Χέλερ, η απάντηση είναι «Ναι».
Σε αυτό το βιβλίο, μας λένε πως κατανοώντας τον ενήλικο συναισθηματικό δεσμό –την πιο εξελιγμένη επιστήμη περί σχέσεων στις μέρες μας– μπορούμε να βρούμε και να διατηρήσουμε την αγάπη. Ήδη από το 1950 η θεωρία του συναισθηματικού δεσμού υποστηρίζει ότι συμπεριφερόμαστε στις σχέσεις με τρεις διακριτούς τρόπους:
Τα ΑΓΧΩΔΗ άτομα συχνά προβληματίζονται για τη σχέση τους και τείνουν να ανησυχούν για την ικανότητα του συντρόφου τους να τους αγαπήσει.
Τα ΑΠΟΦΕΥΚΤΙΚΑ άτομα εξισώνουν την οικειότητα με την απώλεια της ανεξαρτησίας και προσπαθούν διαρκώς να μειώσουν την εγγύτητα.
Τα ΑΣΦΑΛΗ άτομα νιώθουν άνετα με την οικειότητα και συνήθως είναι θερμά και στοργικά.
Οι Λεβίν και Χέλερ βοηθούν τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τον τύπο του συναισθηματικού δεσμού, τόσο τον δικό τους όσο και του (πιθανού) συντρόφου τους, ώστε να δημιουργούν πιο δυνατές και υγιείς σχέσεις με τα άτομα που αγαπούν.
Βιογραφικά στοιχεία
Η Ρέιτσελ Σ. Φ. Χέλερ, M.A. είναι επιβλέπουσα ψυχολόγος που εργάζεται τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Στο έργο της ενσωματώνει τις αρχές που διέπουν την προσκόλληση εφαρμόζοντας τη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, τη θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης και τις βιωματικές προσεγγίσεις για να βοηθάει τόσο παιδιά όσο και ενήλικες.
Ο Αμίρ Λεβίν, M.D. είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής και Διευθυντής του SecureLab στο Πανεπιστήμιο Columbia. Είναι ψυχίατρος ενηλίκων, παιδιών και εφήβων και νευροεπιστήμονας. Στο ιδιωτικό του ιατρείο επιβλέπει και εκπαιδεύει θεραπευτές σε νέες θεραπείες που βασίζονται στη νευροεπιστήμη της προσκόλλησης με στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γίνουν πιο ασφαλείς. Παρακολουθεί μεμονωμένα άτομα, ζευγάρια και οικογένειες τόσο συμβουλευτικά όσο και για θεραπεία.