• -10%
  • Νέο

Το θάρρος και ο φόβος

56953
978-960-615-695-3
Mancuso Vito

Μετάφραση: Κρεμνιώτης Χρίστος

Σελίδες: 176

Κατηγορία: Μεταφρασμένη Πεζογραφία

Για αγορές άνω των 40 €, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 12 πόντους. Tο καλάθι σας θα έχει συνολικά 12 πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνι των 1,20 €.

13,50 €
12,15 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ / Άμεσα διαθέσιμο / Παράδοση: 1-3 ημέρες

Υπάρχει μία πολύ διαδεδομένη προκατάληψη σχετικά με τον φόβο και το θάρρος, την οποία είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε και να ξεπεράσουμε: πως ο φόβος είναι πάντοτε αρνητικός και το θάρρος πάντοτε θετικό. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική… Ο φόβος είναι το αρνητικό συναίσθημα που προκύπτει ανάλογα με τα σήματα κινδύνου που λαμβάνει ο νους. Η ζωή έχει πάντα κινδύνους: είναι ολόκληρη ένας κίνδυνος. Όποιος θέλει να εξαλείψει τον κίνδυνο, ζει μισή ζωή, δίχως τόλμη, δίχως ρίσκο, δίχως πάθος. Φυσικά, υπάρχει ένα μέτρο στα πράγματα, το οποίο σημαίνει πως την ισορροπία πρέπει να την σπάμε αλλά και να την ανασυνθέτουμε. Καθημερινά λοιπόν έχουμε: σπάσιμο της αρμονικής ισορροπίας, ανασύνθεση της αρμονικής ισορροπίας. Μια στο καρφί, μια στο πέταλο. Είναι η αναζήτηση της αρμονίας, είναι η ζωή σαν χορός στις πλαγιές ενός ηφαιστείου. Το θάρρος και ο φόβος.

Ο φόβος είναι ένας θεός, και λέγοντας θεό δεν εννοώ μια θεότητα που υπάρχει εκεί πάνω, στον ουρανό, που ζει εις τους αιώνας των αιώνων. Εννοώ μάλλον μία δύναμη που βρίσκεται εδώ κάτω, στη γη, για την ακρίβεια μέσα μας, που είναι ισχυρότερη από εμάς και μας συγκρατεί με την ανθρωπολογική και πολιτισμική έννοια του θείου, στην οποία θα επικεντρωθώ…

V. M.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Vito Mancuso είναι Ιταλός θεολόγος. Ήταν καθηγητής σύγχρονης Θεολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου San Raffaele στο Μιλάνο από το 2004 έως το 2011. Από το 2013 έως το 2014 ήταν καθηγητής «Ιστορίας των θεολογικών δογμάτων» στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβας. Από το 2009 έως το 2017 συνεργάστηκε με την εφημερίδα La Repubblica. Από το 2022 είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα La Stampa. Σήμερα διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διαλογισμός και Νευροεπιστήμες» του Πανεπιστημίου της Ούντινε. Τα κείμενά του έχουν μεγαλη αποδοχή από το κοινό. Η σκέψη του αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων λόγω των θέσεων που δεν ευθυγραμμίζονται πάντα με την εκκλησιαστική ιεραρχία, τόσο στην ηθική όσο και στην αυστηρή δογματική. 

56953

Χαρακτηριστικά

Κατηγορία
Γενικά Βιβλία
Θεματική κατηγορία
Φιλοσοφία
Μήνας έκδοσης
Απρίλιος
Έτος έκδοσης
2024
Εκδόσεις
Αρμός

Συγκεκριμένοι κωδικοί

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ