• -10%

Θουκυδίδης - Περί πολέμου

530104
978-960-653-010-4

Συγγραφέας: Johanna Hanink

Μεταφραστής: Βιολέττα Ζεύκη

Σελίδες: 320

Κατηγορία: Μεταφρασμένη Πεζογραφία

Για αγορές άνω των 25 €, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 9 πόντους. Tο καλάθι σας θα έχει συνολικά 9 πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνι των 0,90 €.

11,10 €
9,99 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ / Άμεσα διαθέσιμο / Παράδοση: 1-3 ημέρες

Μια προσιτή και σύγχρονη προσέγγιση των πιο εμβληματικών ομιλιών από την Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, η οποία οδηγεί τον αναγνώστη στην ουσία της εκτεταμένης γνώσης του συγγραφέα σχετικά με θέματα διπλωματίας, εξωτερικής πολιτικής και πολέμου.

Γιατί τα έθνη οδηγούνται σε πόλεμο; Για ποιες αξίες είναι πρόθυμοι να πεθάνουν οι πολίτες; Τι δικαιολογεί την εισβολή σε μια ξένη χώρα; Και η τεκμηρίωσή της την κάνει σωστή;

Για σχεδόν 2.500 χρόνια, φοιτητές, στοχαστές και πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες διαβάζουν τις εύγλωττες και οξυδερκείς ομιλίες από την Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, αναζητώντας έμπνευση από τη διορατικότητά του σε θέματα στρατιωτικών συγκρούσεων, διπλωματίας και αντιδράσεων ανθρώπων και χωρών σε περιόδους κρίσης.

Στο βιβλίο Θουκυδίδης: Περί Πολέμου, παρουσιάζονται οι πιο επιδραστικές και ενδιαφέρουσες ομιλίες του σε μια νέα ερμηνευτική προσέγγιση από τη Johanna Hanink, η οποία συνοδεύεται από μια διαφωτιστική εισαγωγή, αναλυτικές σημειώσεις, καθώς και από το πρωτότυπο κείμενο σε παραβολή με το μεταφρασμένο. Το αποτέλεσμα, μια εξαιρετικά προσιτή εισαγωγή στο μακροσκελές και απαιτητικό έργο του Θουκυδίδη Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου, η οποία μυεί τον αναγνώστη στο έργο του διαχρονικού στοχαστή.

Σχετικά με τη συγγραφέα

Η Johanna Hanink είναι επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ. Γράφει και διδάσκει σχετικά με ποικίλα θέματα της ελληνικής αρχαιότητας, αλλά το ενδιαφέρον της εστιάζεται κυρίως στην κλασική Αθήνα και την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ της σύγχρονης πολιτικής και της αρχαιότητας. Δραστηριοποιείται στο Πρόγραμμα Νέων Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μπράουν και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής στις εκδόσεις The Journal of Modern Greek Studies και Eidolon. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στις Κλασικές Σπουδές.

530104

Χαρακτηριστικά

Κατηγορία
Γενικά Βιβλία
Θεματική κατηγορία
Πολιτική
Μήνας έκδοσης
Φεβρουάριος
Έτος έκδοσης
2020
Χώρα προέλευσης
ΗΠΑ

Συγκεκριμένοι κωδικοί