• -10%

Κυρίαρχα δικαιώματα και ρεαλισμός

451523
978-960-545-152-3

Συγγραφέας: Μιχάλης Λ. Μυριάνθης

Σελίδες: 160

Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία

Για αγορές άνω των 25 €, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 14 πόντους. Tο καλάθι σας θα έχει συνολικά 14 πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνι των 1,40 €.

16,00 €
14,40 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ / Άμεσα διαθέσιμο / Παράδοση: 1-3 ημέρες

«Το βιβλίο αυτό του Μιχάλη Μυριάνθη καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων από τα πετρέλαια του Αιγαίου και πέραν αυτού έως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Με ιδιοφυή τρόπο ο συγγραφέας παραθέτει το ιστορικό των ερευνών στο Αιγαίο και αλλού, τις κρίσεις που αυτές προκάλεσαν, τη συνεχή διεύρυνση των τουρκικών διεκδικήσεων από το Αιγαίο, τη Κρήτη, το Καστελλόριζο και τη Κύπρο έως συνολικά την Ανατολική Μεσόγειο, με αποκορύφωμα τις θεωρίες γιά "γκρίζες ζώνες" και "γαλάζιες Πατρίδες" και τα τουρκο-λιβυκά μνημόνια. Παράλληλα αναλύει με εξαιρετική σαφήνεια την αμερικανική και τη ρωσσική στάση έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων και συνδέει διεισδυτικά το ζήτημα των πετρελαίων με τα διεθνοπολιτικά δεδομένα της περιοχής και της εποχής και τον επεκτατικό νεοθωμανισμό της Άγκυρας.

Εδώ ακριβώς έγκειται και η ιδιαίτερη αξία του έργου του Μιχάλη Μυριάνθη, καθώς συνδυάζει στην ανάλυσή του οικονομικά, διεθνοπολιτικά, γεωστρατηγικά και διμερή προβλήματα, που δεν αφορούν μόνο τα πετρέλαια. Έχοντας διατελέσει επί τριάντα πέντε χρόνια ανώτατο στέλεχος σε όλες τις δραστηριότητες της βιομηχανίας πετρελαίου αλλά και σύνδεσμος υψηλής διαβάθμισης με το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΝ και το ΥΠΕΞ, είναι ίσως το καταλληλότερο πρόσωπο να εξηγήσει τα αίτια και να διαγράψει τις προοπτικές της νέας μεγάλης κρίσης που προκαλεί σήμερα η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή μας» - Πάνος Λουκάκος.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Μιχάλης Λ. Μυριάνθης, Ph.D., γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1946. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου (ΔΕΠ ΑΕ). Σχεδίασε, συντόνισε και επέβλεψε τις θαλάσσιες γεωφυσικές έρευνες του ελληνικού χώρου. Διετέλεσε σύνδεσμος υψηλής διαβάθμισης με το ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και ΥΠΕΞ. Με εντολή των διοικήσεων, παρακολουθούσε τον "Φάκελο Υφαλοκρηπίδας" και τις δραστηριότητες της Τουρκίας. Στην πορεία μετεξέλιξης της ΔΕΠ Α.Ε. σε ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε. και ΕΛΠΕ Α.Ε., κατείχε επί 35 χρόνια διάφορες θέσεις ευθύνης, καλύπτοντας σχεδόν όλες τις δραστηριότητες της βιομηχανίας πετρελαίου (έρευνα, διύλιση, μεταφορά, εμπορία). Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων, με τομέα εποπτείας την Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αλβανία, Μαυροβούνιο, Αίγυπτο, Λιβύη). Το 2004 έγινε Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Από το 2003 είναι Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

451523

Χαρακτηριστικά

Κατηγορία
Γενικά Βιβλία
Θεματική κατηγορία
Πολιτική
Μήνας έκδοσης
Οκτώβριος
Έτος έκδοσης
2020
Χώρα προέλευσης
Ελλάδα

Συγκεκριμένοι κωδικοί