Ένας μουσουλμάνος στην Αθωνική πολιτεία τον 19ο αιώνα
ISBN: 978-960-267-622-6
Είδος:
Βιβλίο
Μορφή:
Χαρτόδετο
Αναγνωστικό Κοινό:
Ενήλικες - βιβλία προς το ευρύ κοινό
Θέμα:
Βιογραφία: Θρησκεία και Πνευματικότητα, Χριστιανισμός
Γλώσσα:
Ελληνική, Νέα
Έτος Έκδοσης:
2025
Εκδότης:
Μπαρμπουνάκης Χ.
Συγγραφέας:
Χαραλαμπίδης, Δημήτρης
Διαστάσεις:
17 x 24 εκ
Σελίδες:
144 σελ.
Τιμή Εκδότη: 15,90 €
Τιμή E-shop:
14,31 €
Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.
Χρόνος παράδοσης 2 - 6 εργάσιμες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη.
Περιγραφή
Το παρόν βιβλίο από τον τίτλο προκαλεί έναν προβληματισμό καθώς είναι παράδοξο να υπήρχαν μουσουλμάνοι στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα την περίοδο του 19ου αιώνα. Ωστόσο, όπως θα αποδείξουμε, δεν ήταν καθόλου ένα περιστασιακό και μεμονωμένο φαινόμενο.
Μέσα από τον βίο και το μαρτύριο του νεομάρτυρα Κωνσταντίνου εξ Αγαρηνών, θα εξεταστούν ζητήματα όπως η μουσουλμανική του ταυτότητα, η παρουσία του στο Άγιο Όρος την περίοδο προετοιμασίας της ελληνικής επανάστασης και τους προβληματισμούς γύρω από το φαινόμενο των νεομαρτύρων, τον σημαντικό ρόλο του αλείπτη και ιδίως του Γρηγορίου του Ε΄ στην μεταστροφή και βάπτιση του Κωνσταντίνου.
Θα εξεταστούν, επίσης και μια σειρά από ζητήματα που προκύπτουν καθώς εστιάζουμε σε επιμέρους πληροφορίες που παρέχονται από το συναξάρι του και οφείλουμε να ερμηνεύσουμε προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ιστορικό πλαίσιο της εποχής που διαδραματίζεται το μαρτύριο του.