Skip to content
Ελληνικοί Θησαυροί στον κόσμο
Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών
ISBN: 978-960-464-626-5

Είδος: Βιβλίο
Μορφή: Χαρτόδετο
Θέμα: Φωτογραφία, φωτογραφίες
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Έτος Έκδοσης: 2014
Εκδότης: Μίλητος
Διαστάσεις: 20.5 x 19.5 εκ
Σελίδες: 120 σελ.

Τιμή Εκδότη: 4,98 

Τιμή E-shop: 4,48 
4 πόντοι επιβράβευσης με την αγορά του προϊόντος

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.
Χρόνος παράδοσης 2 - 6 εργάσιμες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη.

Κατηγορία:
Περιγραφή

Οι σχέσεις ανάμεσα στη βυζαντινή αυτοκρατορία και τη Βενετία, την πόλη χωρίς γη, όπως την ονόμασαν, λόγω που είναι βυθισμένη στα ύδατα, είναι ιδιαίτερα πολιτισμικές, καθώς μετά την Άλωση της Πόλης των Πόλεων, της Κωνσταντινούπολης το 1453, η Βενετία αναπτύχθηκε σε μεγάλη οικονομική δύναμη και από βυζαντινή επαρχία, που ήταν, κατέληξε να υποδεχθεί μεγάλο μέρος του βυζαντινού πολιτισμού.

Η ελληνική παρουσία της Βενετίας έγινε το σταυροδρόμι, όπου ο στοχασμός του βυζαντινού ανθρωπισμού ήλθε σε επαφή με τα ρεύματα της Ευρώπης της Αναγέννησης.

Αυτά τα τεκμήρια του ύψιστου πολιτισμού διαφυλάχθηκαν για αιώνες στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Βενετίας και παρουσιάζονται σε αυτήν την αφιερωματική έκδοση.