Skip to content
Νέοι στη δίνη της κατοχικής Ελλάδας
Ο διωγμός και το ολοκαύτωμα των Εβραίων 1943 - 1944
ISBN: 978-960-86029-6-0

Είδος: Βιβλίο
Μορφή: Χαρτόδετο
Θέμα: 1940 - 1949 μ.Χ., Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή ιστορία, Ευρώπη, Ισραήλ, Ιστορία της Μέσης Ανατολής, Το Ολοκαύτωμα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Έτος Έκδοσης: 2008
Εκδότης: Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
Διαστάσεις: 21 x 29 εκ
Σελίδες: 151 σελ.

Τιμή Εκδότη: 20,29 

Τιμή E-shop: 18,26 
18 πόντοι επιβράβευσης με την αγορά του προϊόντος

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.
Χρόνος παράδοσης 2 - 6 εργάσιμες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη.

Κατηγορία:
Περιγραφή

Το βιβλίο "Νέοι στη δίνη της κατοχικής Ελλάδας: Ο διωγμός και το ολοκαύτωμα των Εβραίων" κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος του 2008.

Το έργο δημιουργήθηκε από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της νεολαίας στην ιστορία του Ολοκαυτώματος και σε θέματα ρατσισμού. Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που η Γ.Γ.Ν.Γ. υποστηρίζει προτάσεις του Κ.Ι.Σ. για έρευνα και εκδόσεις που σχετίζονται με την ιστορία τη γενοκτονίας των Ελλήνων Εβραίων.

Το έργο περιλαμβάνει προσωπικές μαρτυρίες νέων Εβραίων που βίωσαν την Κατοχή, το διωγμό και τη φρίκη των ναζιστικών στρατοπέδων. Οι μαρτυρίες αυτές, ενταγμένες σε τρεις θεματικές ενότητες- που αποτελούνται από αφηγήσεις παιδιών που κρύβονταν, νέων που εντάχθηκαν στην Αντίσταση και ομήρων επιζώντων των ναζιστικών στρατοπέδων- παρουσιάζουν τις διαφορετικές πτυχές της ιστορίας των Εβραίων στην κατοχική Ελλάδα καθώς και τη γενοκτονία.

"Πρόκειται για ένα βιβλίο που παρουσιάζει εσωτερικές βιωμένες καταστάσεις με συνταρακτικά περιστατικά τις οποίες οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν για πρώτη φορά", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στον πρόλογό του ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης.