Skip to content
Με τον Παυσανία στην αρχαία Μεσσήνη
Ένας αρχαιολογικός περίπατος για παιδιά
ISBN: 978-960-7846-21-1

Είδος: Βιβλίο
Μορφή: Χαρτόδετο
Αναγνωστικό Κοινό: Βρεφική - Παιδική ηλικία, Νεαρές ηλικίες - Εφηβεία
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Έτος Έκδοσης: 2001
Εκδότης: Καλειδοσκόπιο
Διαστάσεις: 21 x 29 εκ
Σελίδες: 79 σελ.

Τιμή Εκδότη: 12,50 

Τιμή E-shop: 11,25 
11 πόντοι επιβράβευσης με την αγορά του προϊόντος

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.
Χρόνος παράδοσης 2 - 6 εργάσιμες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη.

Κατηγορία:
Περιγραφή

Η αρχαία Μεσσήνη είναι ένας σημαντικός χώρος των ελληνιστικών χρόνων, που ταυτόχρονα είναι επισκέψιμος και ανασκάπτεται. Το τελευταίο χαρακτηριστικό κρύβει μια ιδιαίτερη δυναμική, που εντείνεται και από το γεγονός ότι η ανασκαφική έρευνα αποκαλύπτει συνεχώς νέα στοιχεία. Γι` αυτό, στο βιβλίο μας, που δεν είναι ένας τυπικός «οδηγός» του αρχαιολογικού χώρου, αλλά ένα προσεκτικά δομημένο εκπαιδευτικό υλικό, επιλέξαμε να εξετάζεται μόνο το Ασκληπιείο, δηλαδή το θρησκευτικό κέντρο της πόλης, όπου η ανασκαφική έρευνα έχει ολοκληρωθεί. Απώτερος στόχος μας είναι οι πλούσιες δραστηριότητες που προτείνονται σε αυτό το εκπαιδευτικό υλικό να αποτελέσουν το πρότυπο προσέγγισης οποιουδήποτε αρχαιολογικού χώρου.
Το βιβλίο «Με τον Παυσανία στην αρχαία Μεσσήνη» μπορεί να κάνει την επίσκεψη ενός παιδιού με τους γονείς του στο χώρο μια εξαιρετικά δημιουργική εμπειρία, ενώ προσφέρεται άριστα για ομαδική εργασία -από τα παιδιά μιας σχολικής τάξης, για παράδειγμα- πριν ή μετά την επίσκεψή τους στον αρχαιολογικό χώρο.
Τελευταίος -και ίσως πιο φιλόδοξος- στόχος είναι να γνωρίσει και να αγαπήσει το παιδί αυτό το μικρό κομμάτι της Ελλάδας με τη μεγάλη ιστορία, ακόμα κι αν δεν έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί την αρχαία Μεσσήνη, ταξιδεύοντας με τη φαντασία του στο χώρο και στο χρόνο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]