Skip to content
Ο Ιεροεξεταστής του Αρκά 9 – Ο δαίμων του Σωκράτη
ISBN: 978-618-07-1813-3

Είδος: Βιβλίο
Μορφή: Χαρτόδετο
Αναγνωστικό Κοινό: Ενήλικες - βιβλία προς το ευρύ κοινό
Θέμα: Αρκάς, Ο Ιεροεξεταστής του Αρκά 9 - Ο δαίμων του Σωκράτη, Χιούμορ
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Έτος Έκδοσης: 2026
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Συγγραφέας: Αρκάς
Διαστάσεις: 17 x 24 εκ
Σελίδες: 64 σελ.

Τιμή Εκδότη: 9,90 

Τιμή E-shop: 8,91 
8 πόντοι επιβράβευσης με την αγορά του προϊόντος

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.
Χρόνος παράδοσης 2 - 6 εργάσιμες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη.

Περιγραφή
Ένα χαμένο πλατωνικό χειρόγραφο έρχεται στο φως μέσα από ένα σκοτεινό κείμενο του Πλήθωνα. Πρόκειται για έναν άγνωστο διάλογο όπου ο Σωκράτης συνομιλεί με τον δαίμονά του. Για τον Ιεροεξεταστή, αυτό είναι η επιβεβαίωση ότι ο αρχαίος κόσμος ήταν το βασίλειο του Διαβόλου και το χειρόγραφο είναι η απόδειξη που έψαχνε.
Στέλνει λοιπόν τον ικανότατο Μπερδούγο στην οθωμανοκρατούμενη Αθήνα να το βρει και να του το φέρει. Εκεί, ανάμεσα σε αρχαία ερείπια, σπηλιές, μοναστήρια και μιναρέδες, ο Μπερδούγος θα συναντήσει έναν πανέξυπνο πιτσιρικά της πιάτσας, που προθυμοποιείται να τον βοηθήσει – πάντα βέβαια με το αζημίωτο.
Ο Αρκάς μάς περιγράφει με το καυστικό του χιούμορ μια αναμέτρηση ανάμεσα στην αρχαιότητα και τον ύστερο Μεσαίωνα, όπου η φιλοσοφία γίνεται ύποπτη, η πίστη εργαλείο και το μυαλό μπελάς.