Skip to content
Η διδασκαλία του λεξιλογίου
Θεωρία και εφαρμογές
ISBN: 978-618-204-712-5

Είδος: Βιβλίο
Μορφή: Χαρτόδετο
Αναγνωστικό Κοινό: Ενήλικες - βιβλία προς το ευρύ κοινό, Επαγγελματική και Ακαδημαϊκή, Φοιτητές
Θέμα: Γλώσσα, Γλώσσα: αναφορές και γενικά, γλωσσικός, Γλωσσολογία, δημοτικό, διδασκαλία, Εκμάθηση γλωσσών: Γραμματική και λεξιλόγιο, Εκμάθηση και διδασκαλία γλωσσών, εκπαίδευση, Εφαρμογές, θεωρία, κείμενα, λεξιλόγιο, Λεξιλογίου, ΛΟΓΟΣ, μαθητές, σχολείο, Υλικό διδασκαλίας και μάθησης γλωσσών και μαθημάτων
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Έτος Έκδοσης: 2026
Εκδότης: Επίκεντρο
Συγγραφέας: Ευθυμίου, Αγγελική
Διαστάσεις: 17 x 24 εκ
Σελίδες: 200 σελ.

Τιμή Εκδότη: 13,00 

Τιμή E-shop: 11,70 
11 πόντοι επιβράβευσης με την αγορά του προϊόντος

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.
Χρόνος παράδοσης 2 - 6 εργάσιμες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη.

Κατηγορία:
Περιγραφή
Το λεξιλόγιο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς της γλωσσικής διδασκαλίας, καθώς η συνεισφορά του στην κατανόηση των κειμένων και στην προφορική ευχέρεια είναι καθοριστική. Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια βελτιωμένη και ενημερωμένη μορφή της έκδοσης του 2013 με τίτλο Η διδασκαλία του λεξιλογίου στο δημοτικό σχολείο. Θεωρία και εφαρμογές (Εκδόσεις Επίκεντρο). Στόχος του είναι να προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας λεξιλογίου, με κύρια έμφαση στο δημοτικό σχολείο, αλλά και με δυνατότητα εφαρμογής σε μεγαλύτερες ηλικίες μαθητών.

Το βιβλίο μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο ως εγχειρίδιο για μαθήματα που αφορούν τη διδασκαλία του λεξιλογίου, όσο και ως πρακτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς που επιδιώκουν να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους με δραστηριότητες που ενισχύουν τη λεξιλογική γνώση και καλλιεργούν τη λεξιλογική συνειδητότητα των μαθητών. Για αυτόν τον σκοπό, το βιβλίο περιλαμβάνει πίνακες, σχήματα, παραδείγματα και πολλές δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη. Επίσης, κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει ανακεφαλαίωση των βασικών του σημείων, ερωτήσεις και ασκήσεις για επανάληψη και αναστοχασμό, λέξεις-κλειδιά, καθώς και προτάσεις βιβλίων και άρθρων για περαιτέρω μελέτη.