Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και η μάχη στου Κατίκου το χάνι
Μία άγνωστη σελίδα του αγώνα του 1821 : βοιωτικά ιστορικά μελετήματα
ISBN: 978-618-5721-08-4
Είδος:
Βιβλίο
Μορφή:
Χαρτόδετο
Αναγνωστικό Κοινό:
Ενήλικες - βιβλία προς το ευρύ κοινό
Θέμα:
Γιάννης Μακρυγιάννης, Εθνική απελευθέρωση και ανεξαρτησία, Ιστορία: συγκεκριμένα γεγονότα και θέματα, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Συγκεκριμένες μάχες, Τουρκία, Χάνι Κατίκου
Γλώσσα:
Ελληνική, Νέα
Έτος Έκδοσης:
2024
Εκδότης:
Κωνσταντίνος Τασιόπουλος - HVNT
Συγγραφέας:
Τασιόπουλος, Νικόλαος Κ.
Διαστάσεις:
17 x 24 εκ
Σελίδες:
426 σελ.
Τιμή Εκδότη: 28,00 €
Τιμή E-shop:
25,20 €
Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.
Χρόνος παράδοσης 2 - 6 εργάσιμες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη.
Περιγραφή
Μετά τη διάθεση των αντιτύπων του βιβλίου τούτου και τη συνεχιζόμενη έρευνά μας εντοπίστηκαν και καταχωρήσαμε συμπληρωματικά στοιχεία για τον αρχιστράτηγο της Ρούμελης και τη μάχη στου Κατίκου το Χάνι. στη βελτιωμένη και επαυξημένη αυτή έκδοση.
Η ιστορική αυτή μελέτη αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο αναφέρεται στον αρχιστράτηγο της Ρούμελης Οδυσσέα Ανδρούτσο, όπου φωτίζονται κάποιες άγνωστες πτυχές της ζωής του και του αγώνα του για την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους από τον τουρκικό ζυγό, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιστολογραφία του και στην δολοφονία του στην Ακρόπολη των Αθηνών τα ξημερώματα της 4ης προς 5ην Ιουνίου 1825· το δεύτερο μέρος αναφέρεται στην σχεδόν άγνωστη έως τώρα αλλά σημαντική από στρατιωτικής άποψης μάχη κατά των Τούρκων που έλαβε χώρα στις 7 Ιουλίου 1823 στο Χάνι του Κατίκου, που σήμερα ανήκει στην εδαφική αρμοδιότητα της Κοινότητας Βασιλικών του Δήμου Λεβαδέων. Στην μάχη αυτή από ελληνικής πλευράς συμμετείχε εκτός από τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και ο Γιάννης Μακρυγιάννης.