Ανθολόγηση σύγχρονης ποίησης για την Γυναίκα
ISBN: 978-618-5910-05-1
Είδος:
Βιβλίο
Μορφή:
Χαρτόδετο
Αναγνωστικό Κοινό:
Ενήλικες - βιβλία προς το ευρύ κοινό
Θέμα:
Ημέρα γιορτής της Μητέρας, Ημέρα της γυναίκας, Μοντέρνα και σύγχρονη ποίηση (μετα το 1900 μ.Χ.), Ποιητικές ανθολογίες (ποικίλλοι συγγραφείς)
Γλώσσα:
Ελληνική, Νέα
Έτος Έκδοσης:
2025
Εκδότης:
Σβούρα εκδοτική
Διαστάσεις:
15.5 x 23 εκ
Σελίδες:
92 σελ.
Τιμή Εκδότη: 10,60 €
Τιμή E-shop:
9,54 €
Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.
Χρόνος παράδοσης 2 - 6 εργάσιμες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη.
Περιγραφή
Η Σβούρα εκδοτική σε συνεργασία με την Ομάδα Γυναικών Αρχανών- μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) κάλεσαν τους ποιητές και τις ποιήτριες να γράψουν ποιήματα για τη γυναίκα. Στην προσπάθειά μας δεχτήκαμε αρκετές συμμετοχές, τις οποίες δημοσιεύουμε χωρίς να περικόψουμε καμία, σεβόμενοι την προσπάθεια των ποιητών μας και τιμώντας την ευγενική και φιλότιμη θέση τους απέναντι στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα των Γυναικών που κάθε μέρα που περνά οξύνονται όλο και περισσότερο.
Τολμούμε ως εκδοτικός οίκος να εκδώσουμε ένα βιβλίο με ποιήματα για τη Γυναίκα για να φανερώσουμε δυο πράγματα. Πρώτον, την ποιητική κίνηση στον κόσμο που εκδηλώνεται για την ιερή μορφή της Γυναίκας, της μάνας, της συντρόφου, της αδερφής, της ερωμένης και δεύτερον γιατί η Γυναίκα τα έχει ανάγκη – παρά τις όποιες κρατικές “πομφολυγικές” παρεμβάσεις και διαφημίσεις περί ισότητας και ίσων ευκαιριών των φύλλων – καθώς η θέση της συνεχώς και εμπράκτως υποβιβάζεται. Αποδεικνύεται ότι στην ποίηση – και άρα στην κοινωνία – υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ασχολούνται και γράφουν για τη Γυναίκα, μπορούν να εκφράσουν τα βάσανα και τους καημούς των σύγχρονων Γυναικών και να “κρατήσουν” στο ύψος που δικαιούνται τη λατρεία προς το “είδωλό” και την αλήθεια τους.