Η ιστοσελίδα μας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία με τη χρήση cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε στην χρήση cookies από εμάς. ΑΠΟΔΟΧΗ

Ο ανεκτίμητος κόσμος της Ίριδας Σαμαρτζή

Posted By: Bookstore Administrator In: Τα νέα από το blog μας On: Saturday, February 8, 2020 Comment: 0 Hit: 165

Με σημασία στη λεπτομέρεια, από την κυρίαρχη μορφή μέχρι το φόντο και το ελάχιστο σημείο της δημιουργίας. Με υψηλής αισθητικής ανάταξη της πραγματικότητας που κλείνει το μάτι στο ονειρικό και τον μαγικό ρεαλισμό. Με αμείωτη αξία στο σημαινόμενο και τον υπαινιγμό που αφηγείται οπτικά, παράλληλα με το κείμενο. Με γοητευτική κινητικότητα εντός του προσωπικού της ύφους εξωτερικεύοντας διαφορετική πολύ συχνά ατμόσφαιρα. Σε διαρκή αλληλεπίδραση με το κείμενο, τους ήρωες και το περιβάλλον τους, σε συναισθηματική εγγύτητα μαζί τους. Σε μια αέναη ισορροπία μεταξύ παιδικού σχεδίου και ενήλικης οπτικής. Με γραμμές, μορφές, διατάξεις και γεωμετρίες που δεν υποτάσσονται ποτέ σε μια μανιέρα.

Οι δημιουργίες της Ίριδας Σαμαρτζή σβήνουν κάθε φιλοδοξία ανάλυσης, βάζουν τελεία στις λέξεις και διεγείρουν όλες τις αισθήσεις. Ταξιδέψτε…

Η Γοργόνα– Συγγραφέας: Αγγελική Δαρλάση, Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο, Συγγραφέας: Σωτήρης Τριβιζάς, Εκδόσεις: Διάπλαση

Σας παρακαλώ μην το διαβάσετε– Συγγραφέας: Δημήτρης Μπογδάνος, Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Η συμμετοχή της Ίριδας Σαμαρτζή στον συλλογικό τόμο για τον Τζάνι Ροντάρι “Cento Gianni Rodari. Cento storie e filastrocche. Cento illustratori” για τα 100 χρόνια από την γέννηση (2020) του σπουδαίου Ιταλού δημιουργού με την συμμετοχή 100 κορυφαίων Ιταλών και ξένων εικονογράφων (εκδ. Einaudi Ragazzi, Νοε 2019).

Léon Millequestions– Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Εκδόσεις: Langue au Chat (Γαλλία)

 

Ερωτόκριτος– Συγγραφέας: Κατερίνα Μουρίκη, Ι. Κυρίτση-Τζιώτη, Εκδόσεις: Διάπλαση

 

Ο ραφτάκος των λέξεων– Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 

Οι Άθλοι του Ηρακλή– Συγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου, Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Τιριμπιμπίμ ο ιππότης των χρωμάτων– Συγγραφέας: Γιούλα Μιχαήλ, Εκδόσεις: Διάπλαση

Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος- Συγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Ίρις Σαμαρτζή γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής Βακαλό με υποτροφία στο Interior Design. Έχει κάνει δύο Bachelor of Arts στο Graphic design και στο Interior Design κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στη δραματική τέχνη στην εκπαίδευση και στη θεατρική αγωγή. Συνεργάστηκε με τη Σχολή Βακαλό ως βοηθός καθηγητή (Σκηνογραφία, Product Design, Αρχιτεκτονική Διαμόρφωση Εσωτερικών Χώρων, 2001/6). Από το 2003 διδάσκει ζωγραφική και κατασκευές σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο (νηπιαγωγείο, δημοτικό). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Από το 2004 συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων.

Comments

Leave your comment