• -10%

Οι κόρες του νερού

130836
978-618-01-3083-6
Λαπατά Φιλομήλα

Σελίδες: 384

Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία


Για αγορές άνω των 40 €, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 15 πόντους. Tο καλάθι σας θα έχει συνολικά 15 πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνι των 1,50 €.

17,70 €
15,93 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ / Διαθεσιμότητα: δεν είναι άμεσα διαθέσιμο / Χρόνος παράδοσης: 2 έως 6 εργάσιμες ημέρες, εφόσον δεν είναι εξαντλημένο στον εκδότη

Ελληνισμός της διασποράς, 1791-1913. Βραΐλα, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Αμβέρσα. Με φόντο την πλούσια τοιχογραφία μιας εποχής χωρίς επιστροφή και με άξονα τις συνέπειες που επέφεραν στη φύση και τη ζωή των ανθρώπων δυο μεγάλες οικολογικές καταστροφές στον ποταμό Δούναβη, τέσσερις Ελληνίδες, τέσσερις γενιές της ίδιας φαμίλιας, τέσσερις σπουδαίες γυναίκες μοιράζονται μέσα σε έναν ολόκληρο αιώνα το ίδιο κύτταρο και την ίδια απόγνωση, προσπαθώντας να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα και να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα "γιατί" της ζωής:

- Αικατερίνη Χατζηγιάννη, η αρχόντισσα.

- Ναταλία Πατρικίου, η μάγισσα.

- Αντωνία Μανωλάτου, η προσαρμοστική.

- Φιλομήλα Λαπατά, η περήφανη.

Στην Ευρώπη των πολιτισμικών αλλαγών του 19ου αιώνα και με ένα ελληνικό κράτος στα σπάργανα, κάθε ηρωίδα ζει τη δική της ιδιαίτερη ιστορία μέσα σε περιπέτειες, πάθη, μονομαχίες, έρωτες, δράματα και επίγνωση, με κοινό παρονομαστή πάντα την αναζήτηση του νοήματος της ζωής.

130836

Χαρακτηριστικά

Συγγραφέας
Λαπατά Φιλομήλα
Κατηγορία
Ελληνική Πεζογραφία
Θεματική κατηγορία
Μυθιστόρημα
Μήνας έκδοσης
Νοέμβριος
Έτος έκδοσης
2019 / Επανέκδοση
Εκδόσεις
Ψυχογιός

Συγκεκριμένοι κωδικοί

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ