• -30%

Οι μεγάλες δίκες του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου

36965
978-618-03-0696-5

Συγγραφέας: A.T. Williams

Μετάφραση: Ελένη Αστερίου

Σελίδες: 552

Κατηγορία: Μεταφρασμένη Πεζογραφία

* Εξαντλημένο από τον εκδότη - Δεν υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας

Για αγορές άνω των 40 €, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 13 πόντους. Tο καλάθι σας θα έχει συνολικά 13 πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνι των 1,30 €.

19,90 €
13,93 € Έκπτωση 30%
με ΦΠΑ

Το 1945, με τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, οργανώθηκε ένα μοναδικό στην Ιστορία εγχείρημα παραπομπής σε δίκη εγκληματιών πολέμου. Έτσι, ένα σύστημα εδραιωμένο στο δίκαιο θα νικούσε ένα σύστημα εδραιωμένο στο κακό, με την ελπίδα ότι θα επαναβεβαιωνόταν ο πολιτισμός της ανθρωπότητας. Το δίκαιο ήταν η πολιτισμένη απάντηση, και "Νυρεμβέργη" το όνομα που κατέληξε να συμβολίζει τη μορφή της. Έτσι γεννήθηκε ένας μύθος. Όμως η δίκη της Νυρεμβέργης ήταν ένα τμήμα αυτού του ευρύτερου προγράμματος απόδοσης δικαιοσύνης.

Ο βραβευμένος συγγραφέας A. T. Williams εξετάζει την ιστορία αυτού του εγχειρήματος και αποκαλύπτει τις λιγότερο γνωστές πτυχές του. Από τις μαρτυρίες για τις θηριωδίες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ως τα πρακτικά, τις δικογραφίες και τις ομάδες ερευνητών και κατηγόρων, η ενδελεχής έρευνα του Williams ξεδιπλώνει ένα μοναδικό χρονικό και θέτει το ερώτημα: Αποδόθηκε τελικά δικαιοσύνη;

Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο A. T. Williams είναι διδάκτωρ νομικής στο Πανεπιστήμιο του Warwick, όπου και διδάσκει. Το πρώτο του βιβλίο "A Very British Killing", που ασχολείται με τον θάνατο του ιρακινού Μπάχα Μούσα στα χέρια βρετανών στρατιωτών το 2003, τιμήθηκε με το βρετανικό Βραβείο George Orwell. Διευθύνει το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου του Warwick και είναι αρχισυντάκτης του νομικού περιοδικού "Lacuna".

36965

Χαρακτηριστικά

Συγγραφέας
Williams A.T.
Κατηγορία
Ιστορία
Θεματική κατηγορία
Ιστορία παγκόσμια
Μήνας έκδοσης
Μάρτιος
Έτος έκδοσης
2017
Εκδόσεις
Μεταίχμιο

Συγκεκριμένοι κωδικοί

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ