• -25%

Το βιβλίο του τσαγιού

67092
978-960-436-709-2

Συγγραφέας: Okakura Kakuzo

Μεταφραστής: Χριστίνα Θεοχάρη

Σελίδες: 128

Κατηγορία: Μεταφρασμένη Πεζογραφία

Για αγορές άνω των 40 €, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 5 πόντους. Tο καλάθι σας θα έχει συνολικά 5 πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνι των 0,50 €.

6,99 €
5,24 € Έκπτωση 25%
με ΦΠΑ / Διαθεσιμότητα: δεν είναι άμεσα διαθέσιμο / Χρόνος παράδοσης: 2 έως 6 εργάσιμες ημέρες, εφόσον δεν είναι εξαντλημένο στον εκδότη

Συνδέοντας τον ρόλο του τσαγιού με την αισθητική και πολιτιστική πλευρά της ιαπωνικής ζωής, το πασίγνωστο Βιβλίο του τσαγιού του Κακούζο Οκάκουρα μεταφέρει εδώ και πάνω από έναν αιώνα την ανεξάντλητη κουλτούρα της Ασίας στη Δύση. Οι αναγνώστες καλούνται να ανακαλύψουν μια παράδοση που συνδυάζει την ομορφιά με την απλότητα και να κάνουν ένα ταξίδι από τον κινέζικο Ταοϊσμό ως το βουδιστικό Ζεν, την ιαπωνική δηλαδή τελετή του τσαγιού: μια μαγευτική πρακτική με ποικίλες αρχιτεκτονικές, αγγειοπλαστικές και ανθοκομικές αναφορές, ένα ενιαίο όραμα ζωής και τέχνης που εμπλέκει όλες τις αισθήσεις, ηρεμεί το μυαλό και αναζωογονεί το πνεύμα.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Κακούζο Οκάκουρα γεννήθηκε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας από οικογένεια της τάξης των σαμουράι. Ταξίδεψε στην Κίνα, στην Ινδία και στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας και προωθώντας τον διεθνή χαρακτήρα της ιαπωνικής και της ασιατικής κουλτούρας. Έγραψε το Βιβλίο του τσαγιού στα αγγλικά, με σκοπό την ευρύτερη διάδοση τόσο των δικών του ιδεών όσο και της ασιατικής παράδοσης εν γένει.

67092

Χαρακτηριστικά

Κατηγορία
Γενικά Βιβλία
Μήνας έκδοσης
Μάρτιος
Έτος έκδοσης
2020
Χώρα προέλευσης
Ιαπωνία

Συγκεκριμένοι κωδικοί

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ