• -10%

Ο αιώνας των μεγάλων αλλαγών: Κατανοώντας τις αντιφάσεις και τις προκλήσεις του 20ού αιώνα

302738
978-618-03-0273-8
Higgs John

Μετάφραση: Ελένη Αστερίου

Σελίδες: 432

Κατηγορία: Μεταφρασμένη Πεζογραφία

* Εξαντλημένο από τον εκδότη - Δεν υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας

Για αγορές άνω των 40 €, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 16 πόντους. Tο καλάθι σας θα έχει συνολικά 16 πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνι των 1,60 €.

18,80 €
16,92 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ

Ο εικοστός αιώνας θα έπρεπε να μας είναι κατανοητός. Είναι η περίοδος της ιστορίας που γνωρίζουμε καλύτερα, μια επική γεωπολιτική αφήγηση που περνάει από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, τη Μεγάλη Ύφεση, τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Αλλά κατά κάποιον τρόπο αυτή η ιστορία δεν οδηγεί ακριβώς στον κόσμο που βρισκόμαστε τώρα.

Με τον John Higgs ως οδηγό μας βγαίνουμε από την κύρια οδό της ιστοριογραφίας και περιπλανιόμαστε σε μερικά από τα πιο δύσβατα μονοπάτια του 20ού αιώνα. Εξερευνούμε γνωστές και άγνωστες πτυχές της περιόδου, ταξιδεύουμε συντροφιά με μερικούς από τους πιο ριζοσπάστες καλλιτέχνες και επιστήμονες, με ιδιοφυείς και εκκεντρικές προσωπικότητες της εποχής. Μαζί τους ανακαλύπτουμε ότι οι μεγάλες καινοτομίες, όπως η θεωρία της σχετικότητας, ο κυβισμός, η κβαντομηχανική, ο μεταμοντερνισμός και τα μαθηματικά του χάους δεν είναι αφηρημένες, ακατανόητες έννοιες, αλλά οδοδείκτες οι οποίοι μας κατευθύνουν στον κόσμο που ζούμε σήμερα.

302738

Χαρακτηριστικά

Κατηγορία
Ιστορία
Θεματική κατηγορία
Ιστορία παγκόσμια
Έτος έκδοσης
2016
Εκδόσεις
Μεταίχμιο

Συγκεκριμένοι κωδικοί

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ