• -10%
  • Νέο

Τα Δυτικά Βαλκάνια στον κόσμο

52799
978-960-635-279-9

Συγγραφείς: Florian Bieber, Νικόλαος Τζιφάκης

Μετάφραση: Ελευθεριάδου Μαρίνα

Σελίδες: 400

Κατηγορία: Μεταφρασμένη Πεζογραφία

Για αγορές άνω των 25 €, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 22 πόντους. Tο καλάθι σας θα έχει συνολικά 22 πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνι των 2,20 €.

24,90 €
22,41 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ / Άμεσα διαθέσιμο / Παράδοση: 1-3 ημέρες

Στο παρόν βιβλίο αναλύεται ο τρόπος µε τον οποίο διαφορετικοί τύποι εµπλοκής µη δυτικών δρώντων επηρεάζουν τις µεταρρυθµίσεις στα ∆υτικά Βαλκάνια και την ενσωµάτωση της περιοχής στην ΕΕ. Η επιρροή Ρωσίας, Κίνας, Τουρκίας και ΗΑΕ αναλύεται µέσα από το φάσµα των δεσµών τους µε τις χώρες της περιοχής. Οι συγγραφείς πραγµατοποιούν µια ενδελεχή επισκόπηση του ρόλου των εξωτερικών µη δυτικών δυνάµεων στην περιοχή, που υπερβαίνει, αφενός, την τάση ορισµένων δυτικών κυβερνήσεων να προσλαµβάνουν κάθε εµπλοκή́ τρίτων χωρών ως δυσοίωνη απειλή και, αφετέρου, την άποψη των κυβερνήσεων της περιοχής που αντιλαµβάνονται κάθε εξωτερικό ενδιαφέρον ως ευτύχηµα σε µια περίοδο αποστασιοποίησης της ∆ύσης και µειωµένων ξένων επενδύσεων. Εξετάζοντας τη σηµασία των ανωτέρω δρώντων στα ∆υτικά Βαλκάνια, φωτίζεται ένας σηµαντικός χώρος εκδήλωσης παγκόσµιου ανταγωνισµού. Παράλληλα προσφέρονται νέες πληροφορίες και απόψεις γύρω από τα πλεονεκτήµατα και τις αδυναµίες της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης και επιτυγχάνεται καλύτερη κατανόηση της εξωτερικής πολιτικής και των οικονοµικών, κοινωνικών και των σχετιζόµενων µε την ασφάλεια πτυχών της για τις µικρές και µεσαίου µεγέθους χώρες.

«Οι ακαδηµαϊκοί και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το πώς η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία επιδιώκουν να διαµορφώσουν τα ∆υτικά Βαλκάνια. Ο τόµος αυτός συµβάλλει ουσιαστικά στην κατανόηση του τρόπου µε τον οποίο οι κύριοι διεθνείς δρώντες επιδιώκουν να ασκήσουν επιρροή σε αυτή τη σηµαντική, αλλά ακόµα ασταθή περιοχή».

— James Ker-Lindsay, London School of Economics and Political Science, UK

«Οι χώρες των ∆υτικών Βαλκανίων αποτελούν και πάλι το επίκεντρο της ευρύτερης παγκόσµιας πολιτικής. Οι συγγραφείς αναδεικνύουν τον τρόπο µε τον οποίο οι µη δυτικοί δρώντες αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν την πολιτική (εσωτερική και εξωτερική) των χωρών των ∆υτικών Βαλκανίων. Το βιβλίο συµβάλλει σηµαντικά στην κατανόηση της γεωπολιτικής σηµασίας των ∆υτικών Βαλκανίων και των ευρύτερων προκλήσεων που συνδέονται µε την ενσωµάτωση της περιοχής στις ευρωατλαντικές δοµές».

— Soeren Keil, Canterbury Christ Church University, UK

«Μια εµπεριστατωµένη και διεξοδική διερεύνηση της θέσης της περιοχής στο ευρύτερο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων. Αντί να επικεντρωθεί σε κάθε κράτος µεµονωµένα, ο τόµος αναλύει τα ∆υτικά Βαλκάνια υπό το πρίσµα ενός δικτύου διασυνδέσεων, κοινών συµφερόντων και ήπιας ισχύος που είναι κατά πολύ ευρύτερα της περιοχής αυτής. Πρόκειται για µια εξαιρετικά καίρια συµβολή στη µελέτη των ∆υτικών Βαλκανίων και της εξωτερικής πολιτικής».

— Jelena Subotic, Georgia State University, USA

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Florian Bieber είναι καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικής της Νο­τιο­α­νατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήµιο του Γκρατς (Αυστρία) και διευθυντής του Centre for Southeast European Studies. Είναι συντονιστής του Balkans in Europe Policy Advisory Group (BiEPAG) και συγγραφέας του The Rise of Authoritarianism in the Western Balkans.

Ο Νικόλαος Τζιφάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής ∆ιεθνών Σχέσεων στο Τµήµα Πολιτικής Επιστήµης και ∆ιεθνών Σχέσεων του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου. Μελέτες του έχουν, µεταξύ άλλων, δηµοσιευθεί σε επιστηµονικά περιοδικά όπως: Cambridge Review of International Affairs, Conflict, Security & Development, Ethnopolitics, European Foreign Affairs Review, Global Society, International Journal και Problems of Post-Communism. Το 2008 του απονεµήθηκε το Marcel Cadieux Distinguished Writing Award για το άρθρο που συνέγραψε µε τον καθηγητή Αστέρη Χουλιάρα και δηµοσιεύτηκε στη διεθνή επιθεώρηση International Journal.

52799

Χαρακτηριστικά

Κατηγορία
Ιστορία
Θεματική κατηγορία
Ιστορία παγκόσμια
Μήνας έκδοσης
Απρίλιος
Έτος έκδοσης
2021

Συγκεκριμένοι κωδικοί