Ο κλέφτης του ήλιου
Ο Σκίουρος λατρεύει τις μεγάλες ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού! Μα, για στάσου… Τι συμβαίνει; Γιατί ο ήλιος δύει κάθε βράδυ όλο και πιο νωρίς; Μήπως κάποιος τον κλέβει από τον ουρανό; Μήπως υπάρχει κάποιος κλέφτης του ήλιου;
Μια πολύ αστεία ιστορία για το μπέρδεμα που προκαλεί στον Σκίουρο (και σε όλους μας) η αλλαγή των εποχών.
Οι μικροί αναγνώστες παρέα με τον Σκίουρο και το Πουλί, θα καταλάβουν πώς καθορίζεται η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και γιατί αλλάζουν οι εποχές. Θα μάθουν για την ηλιακή ακτινοβολία και τον ρόλο του ισημερινού, και θα γνωρίσουν μερικά νυχτόβια και ημερόβια ζώα!
Βιογραφικά στοιχεία
H Alice Hemming είναι βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μητέρα δύο παιδιών από το Hertford της Αγγλίας. Έχει εκδώσει περισσότερα από 50 βιβλία ανά τον κόσμο. Της αρέσει πολύ να γνωρίζει από κοντά τους αναγνώστες της και να συνεργάζεται με παιδιά σε σχολεία, βιβλιοπωλεία και φεστιβάλ.