• -60%

Η συμμορία των εραστών

306583
978-618-03-0658-3

Συγγραφέας: Massimo Carlotto

Μετάφραση: Δήμητρα Δότση

Σελίδες: 328

Κατηγορία: Μεταφρασμένη Πεζογραφία

Για αγορές άνω των 40 €, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 6 πόντους. Tο καλάθι σας θα έχει συνολικά 6 πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνι των 0,60 €.

15,50 €
6,20 € Έκπτωση 60%
με ΦΠΑ / Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο / Χρόνος παράδοσης: 2 έως 6 εργάσιμες ημέρες, εφόσον δεν είναι εξαντλημένο στον εκδότη

Πάντοβα. Ο Γκουίντο ντι Λέλο, ένας χαμηλών τόνων πανεπιστημιακός καθηγητής, εξαφανίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι έρευνες της αστυνομίας παραμένουν για καιρό άκαρπες και ο φάκελος Ντι Λέλο καταλήγει στο αρχείο μαζί με άλλες υποθέσεις αγνοουμένων.

Υπάρχει όμως μια γυναίκα που γνωρίζει την αλήθεια: η Οριάνα Πότσι-Βιτάλι, η κρυφή του ερωμένη, παντρεμένη με έναν πάμπλουτο γνωστό ελβετό επιχειρηματία. Η Οριάνα όμως επιλέγει να κρατήσει το στόμα της κλειστό για να μη μαθευτεί η ερωτική τους περιπέτεια, ώσπου στο τέλος, βασανισμένη από τύψεις, απευθύνεται στον παράνομο ντετέκτιβ Μάρκο Μπουράτι, γνωστό ως Αλιγάτορα. Ο Μπουράτι αναλαμβάνει την υπόθεση μαζί με τους πιστούς συνεργάτες του, τον ηλικιωμένο γκάνγκστερ Μπενιαμίνο Ροσίνι και τον Μαξ τον Μνήμη, παλιό μέλος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Στην αρχή η υπόθεση μοιάζει αδιέξοδη, ώσπου ένα φαινομενικά ασήμαντο σημάδι θα οδηγήσει τους τρεις φίλους στη δίνη μιας σκοτεινής ιστορίας που θα τους αναγκάσει να έρθουν αντιμέτωποι με το πολυμήχανο εγκληματικό μυαλό του Τζόρτζιο Πελεγκρίνι. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, απομεινάρια ενός αλλοτινού υποκόσμου που σιγά σιγά σβήνει, θα παλέψουν με κάθε τρόπο ενάντια στους εχθρούς τους και στη νέα τάξη πραγμάτων του οργανωμένου εγκλήματος έχοντας έναν ακόμα αντίπαλο να πολεμήσουν: τον αμείλικτο χρόνο.

Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Massimo Carlotto (Μάσιμο Καρλότο) γεννήθηκε στην Πάντοβα το 1956. Θεωρείται ένας από τους κύριους εκπροσώπους της σύγχρονης ιταλικής νουάρ και hard-boiled λογοτεχνίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο βραβευμένο πρώτο του μυθιστόρημα Ο φυγάς, που κυκλοφόρησε το 1995, ο Καρλότο αφηγείται τις προσωπικές του εμπειρίες και περιπέτειες, όταν, κατηγορούμενος για έναν φόνο που δεν διέπραξε, αναγκάστηκε να φύγει για χρόνια από την Ιταλία και στη συνέχεια να φυλακιστεί στην πατρίδα του μέχρι να αθωωθεί έπειτα από πολύχρονους αγώνες. Έκτοτε έχει γράψει δεκάδες μυθιστορήματα και διηγήματα, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό. Ο Μάσιμο Καρλότο είναι επίσης θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά και συνεργάζεται σε μουσικά δρώμενα.

306583

Χαρακτηριστικά

Συγγραφέας
Carlotto M.
Κατηγορία
Ξένη Πεζογραφία
Θεματική κατηγορία
Αστυνομικά
Έτος έκδοσης
2016
Χώρα προέλευσης
Ιταλία
Εκδόσεις
Μεταίχμιο

Συγκεκριμένοι κωδικοί

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ