• -25%

Τραβέρσο

50395
978-960-325-039-5
Καββαδίας Νίκος

Σελίδες: 56

Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία

Για αγορές άνω των 40 €, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 9 πόντους. Tο καλάθι σας θα έχει συνολικά 9 πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνι των 0,90 €.

12,00 €
9,00 € Έκπτωση 25%
με ΦΠΑ / Άμεσα διαθέσιμο / Παράδοση: 1-3 ημέρες

"Tραβέρσο : η θέση πλοίου κατά την οποία πλέει με μειωμένη ταχύτητα, καθώς δέχεται τον άνεμο ή το κύμα από τα πλάγια. Λοξός, εγκάρσιος".

Το Τραβέρσο είναι η τρίτη ποιητική συλλογή του Νίκου Καββαδία και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1975 στις εκδ. Κέδρος (14 ανατυπώσεις μέχρι το 1989) και, από τον Απρίλιο 1990 μέχρι τον Φεβρουάριο 1997, 9 φορές στις εκδ. Άγρα.

Η συλλογή είναι αφιερωμένη στο Φίλιππο Χατζόπουλο και περιέχει δύο ποιητικές ενότητες, το Τραβέρσο και τα Παραμύθια του Φίλιππου. Κοσμείται με προμετωπίδα του Γιάννη Μόραλη. Τα 13 ποιήματα του Τραβέρσο είναι και πάλι τετράστιχα, άλλα με πλεχτή, άλλα με ζευγαρωτή κι άλλη μ'ανάμεικτη ομοιοκαταληξία, και έχουν το χαρακτηριστικό να φέρουν, τα περισσότερα, τόπο γραφής και, όλα, ημερομηνία (1951-1975). Έχουν τίτλους: Μουσώνας, Fresco, Γυναίκα, Yara Yara, Οι εφτά νάνοι στο s/s Cyrenia, Κοσμά του Ινδικοπλεύστη, Guevara, Θεσσαλονίκη ΙΙ, Fata Morgana, Αντινομία, Cocos Islands, Σπουδή θαλάσσης, Πικρία.

Τα Παραμύθια του Φίλιππου είναι τρία ποιήματα, Νανούρισμα για μωρά και για γέρους, Marco Polo, Παιδεία.

50395

Χαρακτηριστικά

Εκδόσεις
Άγρα

Συγκεκριμένοι κωδικοί

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ