• -10%
  • Νέο

Το μεγάλο σύμπαν του Όλιβερ

38874
978-618-03-3887-4

Συγγραφέας: Jorge Cham

Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης

Εικονογράφηση: Jorge Cham

Σελίδες: 248

Κατηγορία: Παιδική Λογοτεχνία

Για αγορές άνω των 40 €, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 11 πόντους. Tο καλάθι σας θα έχει συνολικά 11 πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε κουπόνι των 1,10 €.

13,30 €
11,97 € Έκπτωση 10%
με ΦΠΑ / Άμεσα διαθέσιμο / Παράδοση: 1-3 ημέρες

Ο Όλιβερ έχει πολλά στο κεφάλι του ξεκινώντας την πρώτη του χρονιά στο γυμνάσιο: καινούριους φίλους, καινούρια μαθήματα, καινούρια όλα. Αλλά τουλάχιστον υπάρχει ένα πράγμα που βγάζει ακόμη νόημα: η ΦΥΣΙΚΗ! Αποφασισμένος να γίνει κάποια μέρα αστροφυσικός, ο Όλιβερ εξηγεί όλα όσα μαθαίνει – το πώς ρεύεται ο ήλιος, το πώς πετούν από μέσα μας τα σωματίδια-φάντασμα, τις ασύλληπτες ομοιότητες ανάμεσα στον Ερμή και τα κεφτεδάκια του σχολικού εστιατορίου. (Α, υπάρχουν και μαύρες τρύπες που αλλοιώνουν τον χρόνο, αστέρια που εκρήγνυνται και εξωγήινοι! Τέλος πάντων, εξωγήινοι μπορεί να υπάρχουν.)

Ο Όλιβερ νιώθει πως τα πράγματα αρχίζουν να στρώνουν... Θα καταφέρει όμως να γλιτώσει απ’ το γραφείο της διευθύντριας ή να ξεφορτωθεί την ενοχλητική αδερφή του;

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Jorge Cham (Χόρχε Τσαμ) υποψήφιος για το βραβείο Emmy, κάνει πάταγο με ό,τι κι αν ασχοληθεί, από τη γνωστή εκπομπή του PBS Elinor Wonders Why και το κορυφαίο σε πωλήσεις βιβλίο Δεν έχουμε ιδέα: Ένας οδηγός για το άγνωστο σύμπαν, ως το πετυχημένο podcast Daniel & Jorge Explain the Universe και το δημοφιλές διαδικτυακό κόμικ PHD Comics. Είναι αναμφίβολα ΕΙΔΙΚΟΣ στο να εξηγεί διάφορα πράγματα για το σύμπαν με ενδιαφέροντα και διασκεδαστικό τρόπο. Πήρε το διδακτορικό του στη ρομποτική από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και εργάστηκε ως καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας Caltech, όπου έκανε έρευνα πάνω στον εγκέφαλο. Είναι ο περήφανος πατέρας του αληθινού Όλιβερ, ο οποίος αποτέλεσε την έμπνευση γι’ αυτό το βιβλίο και για πολλά από τα πράγματα που συμβαίνουν σ’ αυτό. Κατάγεται από τον Παναμά και ζει με την οικογένειά του στη Νότια Πασαντίνα της Καλιφόρνιας.

38874

Χαρακτηριστικά

Κατηγορία
Από 9 ετών
Θεματική κατηγορία
Νεανική λογοτεχνία
Μήνας έκδοσης
Μάιος
Έτος έκδοσης
2024

Συγκεκριμένοι κωδικοί

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ